RB&N Haircosmetics producten zijn nu verkrijgbaar!

Voor persoonlijke verzorging heeft CURA Biotech in samenwerking met RB&N Haircosmetics een aantal producten ontwikkeld die parabenen- en/of siliconen vrij zijn. Deze haarverzorging producten zijn inmiddels verkrijgbaar bij haarprofessionals zoals kappers en beautysalons. Deze professionals gebruiken deze producten voor eigen gebruik en verkoop aan hun klanten.

RB&N  Repair Shampoo

Deze shampoo heeft alle eigenschappen die een repair shampoo eer aan doet. Het gevoel na het wassen van je haar, is alsof je bij de kapper bent geweest. De toevoeging van graan proteïne zorgen voor een intensieve verzorging van de huid, de anti inflammatoire werking gaat ontstekingen van de huid tegen. Ook het haar wordt intensief verzorgd en heeft een anti- haarbreuk effect. Pro vitamine B5 heeft een kalmerend en rustgevend effect op de huid, en een vocht inbrengend effect op het haar.

Een sterke UV filter die er voor zorgt dat je haar beschermd is tegen de kracht van de zon en dat de kleur langer behouden blijft. Door deze eigenschappen is de shampoo zeer geschikt voor een gevoelige huid.

RB&N Repair Treatment & Mask

De treatment en mask hebben dezelfde verzorgende eigenschappen, door de toevoeging van graan proteïne, als RB&N Repair shampoo. De verzorgende toevoegingen van Argan olie en vitamine E conditioneren de huid en het haar, geeft glans en houd het haar gezond. De lage ph waarde in deze producten zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten.

RB&N Seasalt &Ocean

Naast deze haarverzorging producten met de focus op herstellen van huid en haar, lanceert RB&N binnenkort ook een zeezout spray.

Wat doen siliconen in cosmetica?

Siliconen in (haar)cosmetica is een vaak gebruikt ingrediënt, omdat het veel glans geeft. Echter is dit geen natuurlijke glans, maar een plastic laagje die je haar én huid afsluit. Als je regelmatig producten gebruikt, waar siliconen inzitten, krijg je last van het zogeheten “build-up” effect. De verzorgende ingrediënten kunnen dan niet meer doordringen in het haar en behandelingen als omvormen en verven worden om dezelfde reden bemoeilijkt.

Wat zijn parabenen?

Parabenen zijn chemische toevoegingen, overigens wel dermatologisch goedgekeurde producten, die er voor zorgen dat bacteriën, gisten en schimmels geen invloed hebben op de kwaliteit van de shampoo e.d. De vraag en zorg is of deze chemische toevoegingen nu wel of niet een risico vormen voor de gezondheid.

“Parabenen zijn officieel goedgekeurd voor gebruik onder de Cosmeticarichtlijn (76/768/EEG), de Europese wetgeving die alle cosmetica en toiletartikelen regelt. We kunnen het publiek geruststellen dat alle cosmetische producten en toiletartikelen die parabenen bevatten, veilig kunnen worden gebruikt.” aldus het CTPA, de brancheorganisatie voor cosmetica in UK.

Wil je meer informatie over de producten? Stuur dan een mail naar info@rbnhaircosmetics.nl

Overig nieuws